Titel: Radikaliseret. Sådan endte tre danskfødte søskende hos Islamisk Stat.
Forfatter: Deniz Serinci.
Forlag: Forlaget Pressto.
Baseret på interviews af mennesker der kender familien til de tre søskende og som har kendskab til radikaliseret miljøer, fortæller Serinci historien om hvordan dette foregår.
Titel: I statens hemmelige tjeneste. Mine 15 år i FE.
Forfattere: Jacob Kaarsbo i samarbejde med Steffen Nyboe McGhie.
Forlag: Forlaget Momenta.
Interessen for Forsvarets Efterretningstjeneste er stor i disse tider, og denne bog bidrager til dette. Forfatteren har – som titlen antyder – mange års erfaring fra FE, og på forlagets hjemmeside beskrives der, hvorledes han i bogen åbner op for hidtil ukendte historier.
Titel: Spionchefen – erindringer fra Celle 18.
Forfatter: Lars Findsen.
Forlag: Politikens Forlag.
Sagen om Lars Findsen er ganske velkendt men har kun delvis kunnet følges i medierne. Og i lyset af hemmelighedskræmmeri, beskyldninger og diverse eskapader, har sagen aldrig rigtig kunnet finde sit egentlige og reelle afsæt. For hvad går det hele egentligt ud på? Måske vil denne bog løfte sløret…
Titel: Den mørkeste vinter. December i 1942 og en verden i krig.
Forfatter: Peter Harmsen.
Forlag: Lindhardt og Ringhof.
Henover 12 lande beskrives december måned i 1942 med et kapitel til hver. Hvorledes julens budskaber og traditioner blev markeret under krigen, beskrives med eksempler fra Europa, Afrika, Stillehavet og Fjernøsten. Undervejs sørger billeder af forskellige jule-relaterede aktiviteter for stemningen.
Titel: Onde nætters drømme. November 1942: Fortællinger om Anden Verdenskrigs vendepunkt.
Forfatter: Peter Englund. Oversat af Jesper Klint Kistorp.
Forlag: Gyldendal.
November måned i 1942 er omdrejningspunktet i denne bog om Anden Verdenskrig velnok mest afgørende øjeblikke – krigen i Nordafrika, kampene om og i Stalingrad og den amerikanske fremrykning i Stillehavet er blot nogle af de krigsteatre der beskrives.
Forfatter: Ingrid Nørup.
Forlag: Forlaget Mellemgaard.
Forlaget Mellemgaard er kendt for at udgive erindringer, hvorfor denne titel passer fint ind i dets katalog. Forfatterens far led af traumer efter opholdet i en japansk fangelejr under Anden Verdenskrig, og hvordan dette havde effekt på tilværelsen, fremstilles her.
Titel: Bismarck – Viljen til magt.
Forfatter: Norbert F. Pötzl. Oversat af Ole Tage.
Forlag: Forlaget Klim.
Speigel-journalist Norbert F. Pötzl baserer sin biografi af Bismarck på historiske kendsgerninger, for derigennem hvorledes disse påvirker en definition på hvem Bismarck var.
Titel: Tilbage til krigen.
Forfatter: Mikkel Vedby Rasmussen.
Forlag: Ræson.
Professor og dekan på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen kommer her med sit bud på hvordan konflikten mellem Rusland, Kina og Vesten nu er rykket ud på slagmarken i Ukraine.
Titel: Sovjetunionens militære doktrin.
Forfatter: Ole Pagh-Schou.
Forlag: Historia.
Det Krigsvidenskabelige Selskab præmierede Ole Pagh-Schou med St. Germain medaljen for artiklen om Sovjetunionens militære doktrin fra 1978. Nu foreligger dette arbejde i bogform.
Titel: Den store krig – danske kilder til efteråret 1914.
Forfatter: Asbjørn Agerschou.
Forlag: Historia.
Med baggrund i samtidens aviser fra efteråret 1914, fortælles her hvorledes krigsudbruddet og krigens første måneder blev opfattet og fortalt.
Titel: Valborg Hjorth. Sygeplejerske ved Øst- og Vestfronten.
Forfatter: Jakob Seerup.
Forlag: Hakon Holm Publishing og Bornholms Museum.
Under Første Verdenskrig rejste den danske sygeplejerske Valborg Hjorth til samtidens krigsskuepladser. Hendes oplevelser og fortællinger er i denne bog samlet og omtalt af museumsinspektør på Bornholms Museum Jakob Seerup.
Titel: Kun de døde har set en ende på krigen. Personlig beretning om konsekvenserne af krig.
Forfatter: Johan Kirkmand.
Forlag: Historia.
Forfatteren er medlem af Grundlovskomiteen 2003 som har til formål, at få gennemført en uvildig undersøgelse af Danmarks deltagelse i Irakkrigen. I denne hans anden bog, fortæller han om hvordan sønnens deltagelse i krigen har påvirket familielivet og hvilke konsekvenser det i øvrigt har.