Log ind

Referat: Steven Bungay foredrag - "Back to the Future: Business and Organisation in the 21st Century"

#

Tirsdag den 24. maj åbnede Det Krigsvidenskabelige Selskab dørene op til auditoriet på Svanemøllens Kaserne, da den anerkendte britiske militærhistoriker, Stephen Bungay, kom forbi for at tale om ledelse og organisation i det 21. århundrede.

I første del af oplægget rettede Bungay blikket på, hvad militærhistorien kan lære os om, hvordan strategi og organisation fungerer. Ifølge Bungay var de preussiske generaler Carl Von Clausewitz, Gerhard Von Scharnhorst og Helmuth Von Moltke på hver deres måde med til at transformere Preussens militære organisation i løbet af det 19. og 20. århundrede og særligt Moltkes principper kan se sig afspejlet i moderne organisationsstrategi hos virksomheder den dag i dag. Under Moltkes ledelse stoppede hæren med at give direkte ordre til sine enheder i krigssituationer og brugte i stedet direktiver, hvilket skabte en høj grad af autonomi til de forskellige afdelinger i organisationen. Ifølge Bungay bør Moltkes syn på organisation og ledelse være en drivkraft i moderne organisationer. Organisationer er kendetegnet ved friktion mellem dets medlemmer, fordi mennesker har forskellige tilgange til og mål for, hvad en organisation skal kunne. Derfor gælder det ifølge Bungay om at udfylde de huller, som skaber forvirring ift. organisationens planer, handlinger og resultater.

Dette og mere andet kom Bungay ind på i hans oplæg, som blev efterfuldt af en spændende spørgerunde med de fremmødte deltagere. Der skal lyde en stor tak til jer, som kom og bidrog til denne.