IT-sikkerhed i praksis. En introduktion, af András Àcs Pedersen og Karsten Dahl Vandrup. Samfundslitteratur. Link
På forsiden kan læses, at denne bog henvender sig ti lIT-studerende, udviklere, konsulenter, administratorer, projektledere, DPO’er og CTO’er, og fungerer således som en introduktion/grundbog/håndbog til arbejdet med IT-sikkerhed på forskellige niveauer.
…
Minutter i midnat. En global historie om kernevåben, af Casper Andersen og Henry Nielsen. Aarhus Universitetsforlag. Link
Historien om kernevåbnets udvikling fra 1930’erne, henover våbenkapløbet under Den Kolde Krig og frem til nutidens fordeling af kernevåben bringes i denne bog.
…
Blod under halvmånen. Europas glemte krig, af Tommy Heisz. Lindhardt og Ringhof. Link
En sjælden titel om et krig der overskyggedes af Første Verdenskrig. Bogen fortæller om krigene på Balkan i begyndelsen af 1910’erne, og bibringer dermed til fortællingen om vejen til den store katastrofe.
…
Ondskabens ansigter. Portrætter af nazistiske gerningsmænd og –kvinder, af Anders Otte Stensager. Peoples Press. Link
Forlaget omtaler denne titel som et katalog over udvalgte nazistiske gerningsmænd og kvinder. De udvalgte har alle været tilknyttet tre KZ-lejre – Belzec, Sobibor og Treblinka – og portrætterne giver både et samlet billede af organisationen bag, såvel som af de implicerede.
…
Safari fra helvede, af Tom Buk-Swienty. Politikens Forlag. Link
Under 1. Verdenskrig gør 30 danske sønderjyder tjeneste i den tyske hær, og sendes på en hemmelig mission til Tysk Østafrika. Forfatteren har med baggrund i et større arkivarbejde bragt denne historie frem i lyset.
…
Cybertrusler. Det digitale samfunds skyggeside, af Jeppe T. Jacobsen og Tobias Liebtrau (red.). DJØF Forlag. Link
Antologi som belyser forskellige sider af cyber – fra kriminalitet til decideret krigsførelse. Bidragene er blandt andet forfattet af eksperter på området fra Forsvarsakademiet og DIIS, og bidrager til slagmarken, som er vanskelig at begribe og rammesætte.
…
Personlighed og magt. De mennesker som byggede og ødelagde det moderne Europa, af Ian Kershaw. Oversat af Uffe Gardel. Gads Forlag. Link
Den engelske historiker Ian Kershaw samler i denne bog et kabinet af personer, som på hver sin måde har haft en afgørende indflydelse på Europas udvikling i nyere tid.
…
Bloodlands. Europa mellem Hitler og Stalin, af Timothy Snyder. Oversat af Peter Dürrfeld og Anders Nygaard. Link
Anden udgave af Timothy Snyder bog på dansk fra 2011. Titlen henviser til den østlige del af Europa, som oplevede en blodstyrtning i masseudryddelserne fra både tysk og sovjetisk side i tiden før og under Anden Verdenskrig.
…
Oktober 1943. De danske jøders flugt og fangenskab, af Simon Kratholm Ankjærgaard. Lindhardt og Ringhof. Link
Som bekendt lykkedes det at få henved 7.000 danske jøder i sikkerhed på den anden side af sundet i efteråret 1943. Bogen beskriver begivenheden dag for dag og bibringer en samlet fremstilling om den vigtige begivenhed.
…
Min morfars hemmeligheder. Brevene fra Anden Verdenskrig, af Peter Nejsum og Ulla Bidstrup. Kristeligt Dagblads Forlag. Link
I bogen følger man den tyske soldat Heinz Nejsum og dennes kærlighedsforhold til en dansk kvinde under Anden Verdenskrig. Bogens to forfattere har baseret fortællingen på en brevveksling mellem Heinz og danske Inger.
…
Afgørende øjeblikke, af Per Stig Møller. Gyldendal. Link
Beslutninger træffes af nødvendighed og eftertiden må så afgøre om beslutningen var den rigtige eller den forkerte, eller om den skulle have taget andre hensyn. Det er det gode ved at kigge bagud. Det er bare ikke altid det er sådan. Bogen beskriver en række af sådanne beslutninger fra Anden Verdenskrig og frem til den Kolde Krig.