Niels Bo Poulsen og Jørgen M. Staun, red. DJØF Forlag. 403 sider.
Som et supplement til samme forfatteres tidligere bog Kreml i krig (DJØF Forlag, 2018), føres læseren på 13 kapitler gennem forskellige vinkler på russisk forsvar anno 2020. Bogen gennemgår landets væbnede styrker samt hvorledes det er bundet til det russiske samfund og russisk politik.
I ildlinjen. H.C. Brodersens krigsdagbog 1914-1919
H.C. Brodersen, Gad Forlag, 202 sider.
Genudgivelse af sønderjyden H.C. Brodersens dagbog fra sin tid i Füsilier-Reigement ’Königin’ Nr. 86 under Første Verdenskrig. Brodersen oplevede krigens 4 år i forreste linje i Vestfrontens skyttegrave. Bogen er forsynet med litteraturhenvisninger, forord ved forlaget samt et efterord ved Claus Bundgård Christensen, Martin Bo Nørregård og René Rasmussen.
Modstandsmanden Hans Edvard Teglers. Fra BOPA til Holger Danske
Steffen Bülow, Frihedsmuseets Venners Forlag, illustreret, 210 sider.
Frihedsmuseets Venners Forlags årlige udgivelse, der foruden en fortælling om modstandsmanden Hans Edvard Teglers, også indeholder foreningens årsberetning. Herunder indeholder bogen Horserødlejrens Museums Venners, Frøslevlejrens Venners samt Alex Binneballes Fonds årsberetninger. Hans Edvard Teglers er en af de navnkundige modstandsmænd, som blandt andet skrev sin kendte erindringsbog Kæmp for alt hvad du har kært i 1946.
Jean-Claude Van Rijckeghem og Thomas Du Caju. E-voke. 48 sider.
Første bind i serien om en gruppe børn, der vokser op i 1941 hvor Nazityskland invaderer Sovjetunionen, og lægger byen Leningrad under belejring i store dele af krigen.
Frit bytte. Indvandring, islam og truslen mod kvinder
Ayaan Hirsi Ali. Politikens Forlag. 328 sider.
Den verdensberømte kvindesagsforkæmper advarer i denne bog, om omfanget og måden hvorved kvinder undertrykkes, krænkes, forulempes og behandles på af det, som forfatteren primært beskriver som mænd af mellemøstlig herkomst.
Mikkel Vedby Rasmussen. Informations Forlag. 214 sider.
På 200 sider fortæller Mikkel Vedby Rasmussen om Coronaens indtog fra marts 2020 og frem til årsskiftet, og hvorledes samfundet på godt og ondt oplevede den mest omfattende nationale krise siden besættelsen i 1940-1945.
Jutlandia – krig, kald og kærlighed
Helle Juhl. Lindhardt og Ringhof. 330 sider.
Stort illustrativt værk om de sygeplejersker, læger og personale om bord på det danske hospitalsskib Jutlandia, som deltog under Røde Kors flag i Koreakrigen.
Lov mig at du skyder dig selv – masseselvmord blandt almindelige tyskere i 1945
Florian Huber. Turbine Forlag. 350 sider.
Efter fredsudbruddet i 1945, valgte et stort antal tyskere at begå selvmord, som direkte følge af Det Tredje Riges sammenbrud eller hvad følgerne ville få når nederlaget var en kendsgerning. En hidtil overset og sparsomt beskrevet kapitel af nyere tysk historie, udkommer her på dansk.
Russertiden. De sidste vidner. Bornholm 1945-46
Thomas Kofoed Poulsen. Forlaget Brian Christensen. 208 sider.
I anledning af 75-året for Bornholms befrielse følger denne antologi op med interviews af 30 bornholmeres oplevelser af russertiden. Russertiden er betegnelsen for den tid, hvor Den Røde Hær havde besat Bornholm, og som fastholdt øen og dens beboere i uvished i tiden efter Anden Verdenskrig.
Anders Otte Stensager. Gads Forlag. 208 sider.
Som led i den systematiske udryddelse af uønskede i Det Tredje Rige, omfattede den såkaldte Aktion Reinhardt udryddelsen af sindslidende. En af hovedmændene bag dette – Christian Wirth – biograferes her første gang i sin helt egen udgivelse.
Bjælken i mit øje. Om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel
Carsten Jensen. Politikens Forlag. 272 sider.
Den danske succesforfatter Carsten Jensen kommer her med sin fjerde samling essays. Denne gang er fokus på krig, kriser og følgerne af dette.
Cecilie Felicia Stokholm Banke og Mogens Pelt. Forlaget Orbis.
I denne udgivelse sættes der fokus på Tyrkiet og giver en art status på landets positionering i forhold til EU, NATO, Mellemøsten, Rusland og konflikterne i nabolandene- og regionerne. Bogen er inddelt i en række kapitler, som hver beskæftiger med sin del af Tyrkiet.