Log ind

Nye Udgivelser i 3.kvartal 2023

#

Ingenmandsland. Fortvivlelse og håb fra Arktis til Centralasien – reportager fra Ruslands nabolande, af Frederik Tillitz, Andreas Rye Skjoldjensen og Ólafur Steinar Rye Gestsson. Gad. Link

De tre forfattere tager læseren med på en tur langs grænsen til Rusland. Fra Arktis i nord til Kirgisistan i syd. Forfattertrioen har tidligere udgivet bogen Russerne kommer (Gad, 2022. Anmeldt på krigsvidenskab.dk her) og suppleres med denne reportageskildring.

Krigens logik, af Anders Puck. Grønningen 1. Link

En af Forsvarsakademiets klareste stemmer i formidlingen af krigen i Ukraine er Anders Puck Nielsen. I denne bog tager Puck Nielsen læseren med på en rundtur i hvad vi ved om krig og hvad alle bør vide om emnet.

Bare kald mig chef. General i krig for fred, af Michael Lollesgaard og Dennis Drejer. Peoples Press. Link

Med sine 43 år i Forsvaret fortæller general Michael Lollesgaard om sine oplevelser, navnlig i forbindelse med tiden hvor Trine Bramsen (S) var forsvarsminister. Forholdet til det politiske niveau var i den periode præget af mistillid og udtalelser som ikke gjorde situationen bedre. I denne bog giver generalen sin udlægning af perioden i nyere dansk forsvarshistorie.

Flugtrute Østersøen. Fra DDR til Danmark under den Kolde Krig 1949-1989, af Jesper Clemmensen. Lindhardt og Ringhof. Link  

I 2012 udgav Jesper Clemmensen bogen Flugtrute DDR som tilmed blev præmieret som årets historiske bog. Nu genudgives den i en ny udgave, med flere oplysninger som opdaterer historien på markant vis.

Den tyske skole og besættelsen, af Jacob Halvas Bjerre. Gads Forlag. Link

Sankt Petri Skole i København fungerede som bindeled mellem tysk og dansk kultur, og modtog blandt andet donationer fra selveste Adolf Hitler i forbindelse med dette arbejde. Skolen skulle således være base for nazistisk ideologi og hjælpe til dets udbredelse i det danske samfund. Denne bog afdækker historien, og lægger sig slipstrømmen af forfatteren Jacob Halvas Bjerre’s øvrige forfatterskab.

Tilbage til krigen – Danmark i den nye verdensorden, af Mikkel Vedby-Rasmussen. RÆSON Medier. Link

Den russiske invasion af Ukraine i februar 2022 har på afgørende vis rokket ved den hidtidige magtbalance og sikkerhed i Europa. Denne bog er anden udgave af den oprindelige 2022-udgave.

Militarisme og pacifisme, krig og fred, af James J. Sheehan. Forlaget Ellekær. Link

Denne nye udgave af Sheehans tidligere Where Have all the Soldiers Gone? Indeholder talrige illustrationer om emnet. Den første udgave er blevet anmeldt på krigsvidenskab.dk her

U15 – det første offer, af Knud Jakobsen. Sea War Museum. Link

Denne titel omhandler u-bådskrigsførelse i Nordsøen og Atlanterhavet under Første Verdenskrig. U15 var den første ubåd der blev sænket som følge af en krigshandling, men bogen omhandler også andre sænkninger af andre fartøjer fra perioden.

Civilian Survival Guide. Den komplette guide til et godt liv efter forsvaret, af Jimmy Solgaard. Link

En guide skrevet af en tidligere tjenestegørende i Forsvaret. Bogen indeholder alt det han selv ønskede han at havde mulighed for at konsultere, da han selv forlod Forsvaret. Bogen er et con amore projekt og er baseret på en lang række samtaler med kolleger.