Elitesoldater i aktion. Sandheden om historiens mest dødbringende krigere

Forfatter: Howard Watson

Anmelder: Simon Papousek

Forlag: Turbine,

Diverse: Illustreret; 224 sider; Pris: 249,95 kr.  

 

Anmeldelse
Denne bog beskriver på lidt over 200 sider 25 elitenheder fra Antikken og frem til i dag. Fra Antikken foretages et hop til den tidlige middelalder og højmiddelalderen. Dernæst gennemgås renæssancen og Napoleonstiden. Her starter så den ”nyere tid” med slutningen af 1800-tallet med Fremmedlegionen og dernæst enheder der er virksomme fra og med Anden Verdenskrig og frem. Forfatteren Howard Watson kommer fint rundt i emnet, og bogens format og indhold egner sig fortrinligt til håndbagagen på togrejsen eller i flyet. Læseren kan på relativ kort tid gå bogen igennem og få en forsmag på emnet. Elitesoldater i aktion minder i sin opbygning om de artikler som for eksempel Alt om historie bringer i deres blade.  Det er veloplagt skrevet og fint nok som et quick-fix. Dermed sagt, at hvis læseren ønsker et mere indgående kendskab til verdens elitesoldater og deres enheder, så skal der andre titler på bordet.

Som med Turbines tidligere udgivelse Spionage og dobbeltspil så mangler der i Elitesoldater i aktion en litteraturhenvisning, hvilket er besynderligt når sandheden skal frem, som titlen antyder.

Engelske Howard Watson har specialiseret sig indenfor historie, politik og kriminalitet. Han har skrevet flere bøger til både børn og voksne, samt til diverse magasiner og aviser. Elitesoldater i aktion er hans første bog på dansk. 

Del: